Кипър отчита един от най-високите темпове на икономически растеж в

...
 
Кипър отчита един от най-високите темпове на икономически растеж в
Коментари Харесай

Кипър с икономически растеж, изпреварващ с над 2,5 пъти постигнатото в еврозоната

 

Кипър регистрира един от най-високите темпове на стопански напредък в Европейски Съюз през първото тримесечие на годината, изпреварвайки с над 2,5 пъти постигнатото в еврозоната, демонстрират оповестените от Статистическата работа данни. До края на годината в страната се чакат значими задгранични вложения, заяви президентът Никос Христодулидис, представен от БНР.

Темпът на напредък на брутния вътрешен артикул на Кипър през първото тримесечие на годината е 3,4% по отношение на същия интервал на предходната година, разгласи Статистическата работа. Този индикатор за еврозоната е 1,3%.

Той остава висок макар забавянето му, каквато е общата наклонност в Европейски Съюз, поради войната в Украйна и инфлационната вълна.

Регистрираната позитивна наклонност в кипърската стопанска система се дължи основно на хотелиерството, ресторантьорството, превоза, бранша на осведомителните технологии, търговията, сочи статистиката.

Пролетните стопански прогнози на Европейската комисия, оповестени през тази седмица, слагат Кипър в челната петица в еврозоната и в шестицата в Европейски Съюз по ритъм на напредък през тази и идната година, подчертаха от Министерството на финансите.

Според неговата прогноза икономическият растеж в Кипър през тази година ще е към 2,8%, съгласно Европейска комисия той ще е малко по-нисък – 2,3%.

 

Етикети: икономикаКипърръст
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР